Нова кампания за осиновяване на бездомни кучета

Общинското предприятие „Екоравновесие“ София подготвя нова кампания за осиновяване на бездомни кучета. В момента тече и инициативата за безплатно кастриране на дворни кучета от крайградските райони на общината. Целта е да се намали популацията, а родените  или изхвърлени на улицата кучета да намерят свои дом.

Само за първите 3 месеца на 2021 година са осиновени 512 кучета, а кастрираните са 737, като по кампании за безплатна кастрация, регистрация и идентификация на домашни любимци са преминали над 350 кучета.

Приютът в Сеславци е предназначен за малки кучета и майки с кученца. Освен закрити помещения има и дворчета към тях, както и зала за  социализация и опознаване на  кучетата с техните бъдещи стопани и зала за обучение на деца да помагат на животните.

По инициатива на предприятието е сключено първото по рода си споразумение между Столична община и немска неправителствена организация с цел осиновяване на кучета в Германия. „Скоро към своите нови стопани в  Германия ще заминат 22 кучета“, сподели директорът Веселин Асенов.  Предстои да бъде  подписано и споразумение  с неправителствена организацията от Кралство Нидерландия.

За автора

Вашият коментар