Обиколки за децата из галериите на Пловдив

Този уикенд малчуганите ще се радват на картините в изложбените зали из града като част от инициативата „Месец на децата в музеите на Пловдив“.

Малките посетители ще могат да рисуват и да играят на забавната игра за наблюдателност, с която трябва да открият от коя картина са детайлите, които се показват на таблет в сграда на ул. „Артин Гидиков“№11, където също ще могат да видят експозициите „Цанко Лавренов“ и „Мексиканско изкуство“.

Същите игри ги очакват в други две постоянни експозиции на галерията: „Икони“ на ул. „Съборна“ №22 и „Георги Божилов – Слона“ на ул. „Княз Церетелев“№1). Там децата ще могат да получат печати в специалната картичка „Месец на децата в музеите на Пловдив“ и ще получат като подарък значка от галерията.

Трите временни изложби „Безсмъртие във вечността. Георги Герасимов – живопис, графика и рисунка“ в галерия „Капана“, дебюта на младата Станка Александрова „Всяко утро е различно“ в Художествената галерия и „Живописта сега – Пловдив 2021“ в Зала „2019“ ще могат да бъдат разгледани с единичен или семеен маршрутен билет.

Прекрасните картини на Енчо Пиронков в постоянната му експозиция също очакват малчуганите на ул.“Васил Кънчев“ №1.

Входът за децата в изложбените зали ще бъде безплатен.

За автора

Вашият коментар