ВМРО издигна 105 признати патриоти в гражданската листа

ВМРО представи част от кандидатите си от гражданската листа на партията за парламентарния вот. 

Традиция във ВМРО е да каним в своите листи хора, отстоявали патриотични каузи – които имат характер и правилно националноотговорно разбиране за развитието на България и българската нация. Не за пръв път каним представители на гражданското общество, които не са членове на партии, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов при представянето на част от гражданската квота в централата на партията. 

105 са лицата от гражданската квота на войводите, като от тях 8 са водачи на листи, а в трите столични района са общо 15, обяви Каракачанов.

Международникът, анализатор и експерт по национална сигурност Боян Чуков е едно от имената, на които ВМРО залага за експертност, а редом до него е друг експерт по национална сигурност – проф. Христо Смоленов. Антимафиотът ген. Кирил Радев, бивш шеф на ЦСБОП, също е сред гражданската квота на ВМРО, както и ръководителят на ансамбъл „Българе“ Христо Димитров. Сред личностите, експерти в сферата на икономиката, партията залага на икономиста и анализатор Кузман Илиев. Бизнесът и местната власт също имат своя представител – това е общинският съветник от Пловдив Владимир Кисьов. В гражданската листа влиза и една именита дама – това е актрисата Ернестина Шинова, съпруга на евродепутата на ВМРО Андрей Слабаков. Шинова обаче е настояла да бъде на последните места в две листи на ВМРО – тези във Варна и в Шумен. 

Много хора не искат да членуват в партии. Защото политиците направиха думата „партия“ мръсна дума през последните 30 години, заяви Каракачанов. Ние смятаме, че българското общество не са партиите, а хората. Винаги сме толерирали преференциалното гласуване, добави той. Лидерът на ВМРО бе категоричен, че партията няма да води мръсна кампания. 

Традиционно ВМРО не води компроматна кампания. Нашата кампания ще бъде позитивна, на базата на това какво сме направили и какво ще направим в следващите четири години, каза Красимир Каракачанов. Той посочи, че партията ще разчита на ярките личности в листата да водят заедно такава политика, която да бъде спирачка пред негативните тенденции, които разрушават държавността. 

За автора

Вашият коментар