“Петя на моята Петя” и носителят на Оскар “Още по едно” закриват София Филм Фест в Пловдив

Изпълнителката на главната роля в „Петя на моята Петя“ – Александра Костова и други актьори от филма – специални гости на феста

В празничният ден два филма ще сложат край на фестивалната програма. В 18:30 часа почитателите на Петя Дубарова ще могат най-накрая да гледат филма, вдъхновен от нея – “Петя на моята Петя”. Малко преди началото на учебната година родителите на Петя Монова я поставят пред неприятен свършен факт – развели са се по взаимно съгласие. Петя се чувства огорчена и предадена. Тя търси съдействие и подкрепа от баща си и разбира, че той е виновен за развода – има си любовница, от която чака дете. Съкрушена, Петя предприема неразумно свободно гмуркане в ледените морски води точно на 4 декември – деня, в който е починала Петя Дубарова. Между живота и смъртта Петя се среща с идола си Петя Дубарова, от която научава ценни уроци.

От 20:30 часа е началото на новия филм на Томас Винтерберг “Още по едно”, който взе Оскар за най-добър чуждоезичен филм. Съществува теория, според която човек винаги може да понесе още малко, както и че алкохолът отваря сетивата и засилва творческите умения. Гимназиалният учител Мартин е стар, уморен и на път да загуби работата си. За да не се случи това, той и тримата му колеги се хвърлят в експеримент да поддържат непрекъснато алкохолно опиянение. Класът на Мартин започва да се променя, а проектът се превръща в истински научен експеримент. Бавно, но сигурно алкохолът замъглява съзнанието на четиримата приятели и тяхното обкръжение.

За автора

Вашият коментар