Приключения за влюбените с „Писмата на града“

Рене Карабаш ни изненадва с новата си книга „Писма на Омар до бъдещета му съпруга“. Нестандартна и екстравагантна, тя е произведение, което ще занимава читателите с човешките търсения на истинската любов в живота.

Освен че вече е пусната във всички книжарници, книгата ще бъде част от духа на Празника на влюбените, като зарадва жителите на София, с литературната инициатива „Писмата на града“. Разпръснати из Столицата, части от писмата в произведението на Рене Карабаш ще отведат влюбените на едно красиво пътешествие и ще им позволят да се сдобият с ръчно изработено писмо, което да подарят на свой любим човек. Всяко едно от тях ще съдържа част от книгата, а накрая ще завършва с QR код, който ще отведе читателя към следващата част от писмото в творческия сайт на Рене Карабаш. Там всеки, който пожелае, може да прочете останалите писма и да си поръча книгата с автограф от авторката.

Писмата ще могат да бъдат открити на 13 февруари в галерия „Spazio” и арт магазин „Слънчоглед“, а на 14 – в книжарници „Хеликон“ (Съборна, Витоша, Славейков, Шишман).

Това е книга-писмо. Епистоларна поезия в проза. Книга – опит за размиване на границите между любимата и Бога, между любимата и себе си. Книга за зрящите в тъмното.

Човек на име Омар пише и изпраща писма на бъдещата си съпруга, която още не е срещнал и която не познава. Не знае кога и къде ще се появи в живота му, не знае как изглежда и дали изобщо е родена. Тогава къде точно изпраща тези писма? Получава ли ги някой? Ще получи ли отговор от нея? Това са въпроси, които губят своя смисъл, потъвайки в дълбочините, в които Рене ни потапя, и ние неусетно започваме да се превръщаме в Омар.

Тези до болка откровени любовни писма ни карат да се питаме дали Омар не търси своя изгубен Бог и дали едва когато станем съвършено цели и обикнем истински себе си, ще срещнем така мечтаната любов, която този път ще остане…

Отговорите на тези въпроси са скрити в 10-те писма в книгата.

От кого обаче е 11-тото писмо?

Разберете сами.

Вашият коментар