Пловдивският архив раздава годишните си грамоти

Държавен архив Пловдив раздава годишните си грамоти в сряда на 9 юни от 17 часа.

Трите раздела са Читател на архива, Дарител на архива и Приятели на архива.

За Читател на архива се дава отличие на този, който най-много е посещавал читалнята през изминалата година и е изисквал най-много документи. За Читател на архива грамота се присъжда на гл. ас. д-р Видин Сукарев от Аграрния университет в Пловдив и завеждащ отдел „Нова и най-нова история“ в Регионалния исторически музей.

Дарител отива при частни или фирмени лица, които подпомагат финаносо отдела. Тази година наградата отива при проф. Василка Спасова – председател на Управителния съвет на фондация „Иван Спасов“ за дарения личен архив на композитора проф. Иван Спасов

Приятел на архива е гл. ас. д-р Станислав Боянов от катедра „История и Археология“ в ПУ „Паисий Хилендарски“ – за дългогодишното сътрудничество и посещенията в архива на няколко поколения студенти Кръстю Манчев – преподавател – за дарените през 2020 г. материали на Общински комитет „Васил Левски“ – Съединение и Дружество за защита на птиците –Съединение.

Събитието ще се осъществи на фона на фотоизложбата съвместно с Астронавтическото дружество „60 години от полета на Юрий Гагарин в Космоса“.

Водеща снимка: Илия Димитров 4K Studio

Вашият коментар