Искаме детска площадка, ето ви паркинг

Родители от квартал в район Централен са изпратили писмо миналата година за изграждане на детска площадка. Молбата е адресирана до кмета на района Георги Стаменов и областния управител Дани Каназирева.

Причината е, че тревната площ пред блоковете на кръстовището между ул. „Каменица“ и ул. „Иларион Макариополски“ се е намирала в окаяно състояние. На полянката е можело да се намерят спринцовки, счупени бутилки и всевъзможни боклуци в обраслото пространство. Децата в квартала са повече от 15 и имат нужда от безопасно и чисто място, на което да играят.От кметството реагират с действия и проект за облагородяване на пространството, което започва през ноември 2020 година. В плана присъства и изграждане на нов паркинг с ремонт на една от улиците.

Асфалтирането приключва, но до детска площадка не се стига. В момента на мястото за игри има излят бетон с четири пейки, но съоръжения за игра няма.

„Не искахме паркоместа, искахме да има къде да играят децата ни. Тук минават коли и е опасно да са на улицата“, споделят майки от близките блокове.

Каква е причината за неосъществяването на молбата и защо паркингът е бил с приоритет, очаквайте коментар в MediaCafe от кмета на район Централен.

За автора

Вашият коментар