Почина журналистът Георги Коритаров

Директорът на ТВ „Европа“ Георги Харизанов събщи във Фейсбук лошата вест, че на 61-годишна възраст внезапно е починал журналистът Георги Коритаров.

През последните няколко години Георги Коритаров водеше предаването „Свободна Европа“ в едноименната телевизия.

„Не знам как точно се съобщава такава вест. Не знам какво се казва, не знам как се проумява, не знам как се живее с нея. Вчера се смеехме в ефир. Днес разбирам, че повече няма да се видим.

Няма да говорим. Няма да спорим. Няма да мислим заедно, да работим заедно, да четем и да пишем заедно. Щастлив съм, че бях малка част от живота на този велик човек. И той от моя. Ще се опитам да се усмихвам всеки път, когато се сетя за него. Но едва ли ще успявам“, пише Харизанов в профила си във Facebook.

Георги Коритаров е роден на 10 май 1959 година в град София. През 1979 година завършва славянска филология със сърбохърватски език в СУ „Климент Охридски“. 

През дългата си журналистическа кариера работи като репортер във вестниците „Демокрация“ и „Континент“, в радио „Свободна Европа“, в телевизиите Би Ти Ви и Нова, а последен негов професионален пристан бе ТВ „Европа“.

Екипът на MediaCafe изразява своите съболезнавания към близките на Георги Коритаров.

Вашият коментар