Превръщат Зала „Лотос“ в будистки храм, динозаврите отиват на Адата

Ден след като гръмна скандалът с авторските права на емблематичната пловдивска зала „Лотос“, администрирана от Природонаучния музей, Общината взе мълниеносно решение за замазване на гафа.

Още в ранните часове на деня динозаврите и пластмасовите палми бяха изнесени с камион на „Чистота“ в посока остров Адата, а от интериорния ансамбъл в стил „Джъмбо“ остана единствено климатикът.

Потърсен за коментар кметът Здравко Димитров обясни бързите промени по следния начин:

„Писна ми Дернев да рови и търси кусури навсякъде под тепетата. Откарахме тиранозаврите на Адата. И без това там им е естествената среда. Сред непокътнатата джунгла, за да плашат дървосекачите.“

Малко по-късно стана ясно, че след вчерашния гаф местната власт е взела решение да възроди бившата обредна зала, като я превърне в храм за преклонение от китайски туристи.

Директорът на музея Огнян Тодоров със задоволство сподели, че всъщност така май е по-добре:

„Наясно сте, че Лотосът е свещено за китайците растение, което олицетворява чистотата и целомъдрието. Тъй като в Пловдив целомъдрени почти не останаха, се обърнахме по спешност към колегите в Илиянци, които ще ни предоставят постоянен контингент от поклонници, за да доразвием маркетинга с китайски артикули, като по този начин увеличим и посещаемостта“.

ВАЖНОРубриката „Криво огледало“ е хумористична и цели да накара читателите ни да се усмихнат. Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват „Криво огледало“, защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

За автора

Вашият коментар