„Приятно ми е, Ива!“ ще расмее пловдивчани

Новаторският моноспектакъл „Приятно ми е, Ива!“ ще гостува в пловдивския Дом на културата. Ива Тодорова създава спектакъла на ръба между стендъп комедията и сериозния театър, като едно забавно преживяване на зрителите си, което ѝ носи две награди „Икар“ – за водеща женска роля и за драматургичен текст. Освен това самата тя получава извънредната награда „Златен кукерикон“ 2019 за индивидуално театрално постижение.

Самоиронията и свежото чувство за хумор са това, което Ива – героинята, актрисата и автор на текста – създава. Едно представление за разказа на всеки човек.

„Хуморът й предизвиква смях до сълзи. Залата диша и живее с актрисата. Намира общото на своя с нейния житейски разказ, радва се, усъмнява се, изненадва се. А някъде там отдолу е скрита болката, дълбочината на преживяното е оставило следи, но това не е най-важното. Важното е да си истински и да продължиш напред,“ разказва за спектакъла Ина Божидарова.

Сюжетът е изключително забавен, а житейските ситуации, които Ива пресъздава, са наситени с много жив хумор и талант.

„Хич не Ви се ходи на работа? Естествено! Но какво да кажете на шефа? Бъдете изобретателни. Изберете кое от оправданията по-долу би било разумно да изтъкнете по телефона. Прокапа ми парното и покривът също. Плувам.Детето не иска да ходи на градина. Баба ми почина.Баба ми почина. И дядо й също.Сестра ми роди четиризнаци. Зет ми припадна. Махмурлук! Вече съм на седма бира. От затвора се обаждам. Имам въшки. Ламата ми боледува. Удари ме ток. Умирам. Ударих шестица от тотото. (Дочуване!) Сами в къщи може да се заемете с приятни занимания…“

Режисьор на спектакъла и постановъчен консултант е Стоян Радев, сценографията е дело на Елица Георгиева и Момчил Алексиев, а костюмите на Елица Георгиева.

Представлението е с продължителност 90 минути и ще бъде представено на 7 март от 19:00 часа.

Билетите са на цена от 15,18 и 20 лева и вече се продават на каса МаскАрт в Дома на културата.

Вашият коментар