Фондация „За Нашите Деца“ с призив за подкрепа на благородна кауза

Продължава кампанията за набиране на подкрепа за създаване на Комплекс за ранно детско развитие на фондация „За Нашите Деца“ в Пловдив

Изминалата 2020 година беше изпълнена с несигурност и предизвикателства, но екипът на фондация „За Нашите Деца“ продължи да прави своите крачки за създаването на Комплекс за ранно детско развитие в Пловдив в сградата на най-старото в България сиропиталище – Домът за деца, лишени от родителска грижа „Рада Киркович“.

Като израз на доброто взаимно сътрудничество, фондация „За Нашите Деца“ получи право от Община Пловдив да ползва 3 и 5 етаж от сградата, за да ги възроди и преобрази в пространство, където деца и родители да получават необходимата им подкрепа.

Със създаването на Комплекса фондация „За Нашите Деца“ събира на едно място цялата си палитра от услуги за децата и семействата. Идеята, от която е воден екипът на фондацията, е да се формира здравословна среда около детето с всички необходими компоненти, които да функционират във взаимодействие и в най-добрия интерес на детето. Комплексът за ранно детско развитие обединява усилията на експертите на фондацията със специалистите от здравния, образователния и социалния сектор, за да гарантира осигуряването на всички възможности за пълноценното развитие и израстване на децата, за да растат щастливи, да мечтаят и да следват мечтите си.

Комплексът за ранно детско развитие включва:

  • Център за обществена подкрепа – сега съществуващият център на фондация „За Нашите Деца“ в Пловдив;
  • Център за ранно детско развитие – подкрепа за развитие на потенциала на децата чрез разнообразни стимулиращи терапевтични и развитийни дейности;
  • Обучителен център за специалисти, работещи с деца, за родители, кандидат-осиновители и кандидат приемни семейства;
  • Музейна експозиция за историята на дома и на деинституционализацията в България.

Необходимата сума от над 330 000 лева за извършването на ремонтно-възстановителните дейности е постижима за фондация „За Нашите Деца“ само чрез осигуряването на силни партньорства и подкрепата на пловдивската общественост. Усилията на фондацията в търсене на съмишленици и формиране на общност, която да се обедини около създаването на Комплекса, започват още през 2019.

Официалният старт на кампанията за набиране на средства и обществена подкрепа за създаване на Комплекса за ранно детско развитие в Пловдив е даден на 20.02.2020 г. с еднo събитие в помещенията на бившия дом „Рада Киркович“. Там екипът на фондация „За Нашите Деца“ събра представители на местния бизнес, медии, общественици, дипломати, представители на Община Пловдив, за да ги запознае на място с реалната ситуация, да сподели плановете и мечтите си с тях.

Благодарение на социално-отговорни компании, предимно от Пловдив и региона, дългоочакваният ремонт започна в началото на месец октомври 2020. В края на януари напредъкът е голям. Третият етаж ще бъде завършен през март 2021, след което ща започне работата по обзавеждането и оборудването на залите за работа с деца, за групова терапия, логопедичен кабинет, кабинет по рехабилитация, сензорна зала, зала за психомоторика, офис помещения. Веднага след завършването на ремонтните дейности на етаж 3, ще започне работата по ремонта на етаж 5, където се разполагат обучителният център и музейната експозиция.

Екипът на фондация „За Нашите Деца“ е убеден, че скоро ще работи с пълния си капацитет в Пловдив и ще бъде опора за още повече деца, родители и специалисти. Стремежът на фондацията е Комплексът в Пловдив да заработи пълноценно и да посрещне първите деца в началото на лятото.

За да се случи това е нужна енергията на много партньори и съмишленици, които да допринесат за каузата с дарения.

Можете да помогнете като индивидуален или като корпоративен дартител. Изпратете sms с текст DMS DETSTVO на номер 17777 или се обадете на телефон: 0882 428323.

Заедно можем да превърнем Пловдив в град на възможности за всички деца!

За повече информация: https://www.detebg.org/bg/plovdiv/

Вашият коментар