1 Ноември – Световен ден на Веганите

Днес, освен Деня на народните будители, отбелязваме и Световния ден на Веганството

Какво мислите Вие за веганството? Подкрепяте ли го или не?

Вегани това са  хора с начин на живот, отхвърлящ използването на животински продукти. Веганите са строги вегетарианци, които не използват дори продукти, свързани косвено с животни.

Защо хората избират да са вегани?

Една от причините много хора да практикуват веганство е нежеланието им да причинят каквато и да било вреда на животните. Друга е, защото са загрижени за здравето си в замърсената външна среда, в която живеем и нездравословните храни, с които се храним. Третата причина е, че с веганството се отслабва изключително успешно, като организма се прочиства и от токсините.

Какво се случва на Световният ден на веганите?

Веганите по целия свят се надяват, че поне на този ден повече хора ще осъзнаят потребността от запазването на водата, плодородната земя и живите същества на нашата планета и поне за един ден ще минат на хранене, базирано на растения. 

Думата веган е въведена от Доналд Уотсън и произлиза от 3-те първи и последните 2 букви "vegetarian". Той става вегетарианец на 14-годишна възраст, на 30 години става веган и доживява до 95 годишна възраст. Умира през 2005 година….

Защо вегани разбиха барбекютата в Район Тракия в Пловдив в началото на миналия месец?СНИМКИ може да видите ТУК

Вашият коментар