3-метров паметник на велосипедиста ще ни радва на Гребната база

Трима колоезачи от метал ще е най-новият символ, а под тях ще има надпис „Заедно напред“

Триметров паметник с трима колоездачи ще бъде поставен на Гребната база. Монументът ще бъде изграден от компанията велосипедната компания "Maxeurope, като подарък за жителите и гостите на Пловдив по повод 20-годишния юбилей на фирмата.

Паметникът  ще бъде разположен на алеята срещу хангарите за лодки на Гребната база до новостроящия се зоопарк и ще бъде изработен от гранит, а специално LED осветление ще осветява паметника във вечерните часове. 

Фирмата е един от големите производители на велосипеди в Еwropa и работодатели в областта и иска да отправи благодарност към обществото за гласуваното доверие и подкрепа през изминатия път. „Благодарение на „Макском“, днес България с гордост е заела четвърто място по производство на велосипеди в Европа, а Пловдив се е обособил като своеобразна столица на колоезденето. За това немалка роля играе и подобряването на велосипедната инфраструктура в града ни”, сподели мениджърът Иван Илчев.

Макском" ЕООД е един от най-големите производители на велосипеди в Източна Европа. От създаването си през 1996 година, компанията непрекъснато развива и разширява своя бизнес. През 2001 година е отбелязан първия износ на велосипеди собствено производство за страните от ЕС, а от тогава над 95% от цялата продукция на дружеството намира своята реализация имено на тези пазари.

За автора

Вашият коментар