АГ „Селена” с отлична оценка при акредитацията на Министерството

УСБАЛАГ „Селена” получи оценка „Отличен” при акредитацията си от Министерството на здравеопазването за срок от пет години

Положителната оценка бе дадена за всички отделения: акушерство и гинекология с дейност по асистирана репродукция, отделение по образна диагностика, неонатология, отделение по анестезиология и интензивно лечение. 

Това е резултат от усилията на целия екип да повишава непрекъснато своето професионално израстване с цел да подобри качеството на здравните услуги, извършвани в болницата, коментира проф. Благовест Пехливанов.  Високата оценка ще има и още един положителен ефект – УСБАЛАГ „Селена” ще стане още по-притегателно място за обучението на студенти, стажанти и специализанти, като се има предвид, че тя е единствената частна специализирана АГ болница, на която е даден статут на университетска. В лечебното заведение студентите разполагат с отлична материална база, могат да се запознаят със съвременните репродуктивни технологии в ин витро центъра, който се нарежда сред водещите места в България с много високо ниво на успеваемост.

От една година на територията на болницата функционира и ново модерно неонатологично отделение, оборудвано по най-високите световни стандарти. В него  в момента са настанени 14 новородени, а най-малките лекувани пациенти са три бебета под 800 грама. В УСБАЛАГ „Селена” се родиха и бебетата с рекордно за България тегло за 2017 г. – момченцата  Денис (5240 грама) от Сърница и Турач (5750 грама) от Хасково.

За 11-те години от своето съществуване „Селена” се утвърди като място, където жените от цялата страна избират  да решат своите гинекологични и репродуктивни проблеми и да родят своите деца.

За автора

Вашият коментар