Без КПП-та след Гергьовден, заведенията работят само на открито!

Индивидуалният спорт на открито също става разрешен.  Отварят се плувните басейни,. „Мерките са в полза на психиката и здравето на хората и се подкрепят от щаба. Да тичат в парка, на стадиона, тенис на корт“ – съобщи министър-председателят Бойко Борисов на извънреден брифинг в Министерски съвет днес.

Възможността да се спазва физическа дистанция и дезинфекция е необходимото условие за да отворят заведенията на открито, както и защитните средства от страна на персонала. Където има заведения, чиито маси са на гъсто, това трябва да се разреди, посочи Мутафчийски.

От утре инструкторите могат да работят – автоинструктори, авиация, шофиране. С дезинфекция, маски вътре в автомобила. Теоретичната подготовка или по интернет или ако са в зала – на дистанция.

Разбрахме се и за учениците от 7 и 12 клас, да се създаде организация, гарантирано за учителите, при мерки и дистанция да се проведат изпитите в срок, каза Борисов.

Утре сутрин ще имаме проектозакон, който да ни послужи и да отменим извънредното положение, каза Борисов. Но подчерта, че ще остане санитарното извънредно положение.

Контролно-пропусквателните пунктове изиграха много важна роля, следобед на Гергьовден можем да ги махнем, каза още Борисов.

Вашият коментар