Ботев и Локомотив преди дербито: „Нека бъдем на висотата на историята“ (ВИДЕО)

Двата пловдивски съперника Ботев и Локомотив, заедно с кмета на Пловдив Иван Тотев, дадоха историческа пресконференция в сградата на площад "Стефан Стамболов". Това се случва преди 101-то пловдивско дерби, което ще се играе на клубната база на "жълто-черните" в събота от 13:00 часа. Билети няма.  

Спортните щабове на двата пловдивски гранда призоваха от най-високата трибуна под тепетата феновете си да загърбят крайния негативизъм извън терена съпътстващ двубоя в последните години. Кметът на Пловдив пък си спомни за времето, когато е ходил като малък по стадионите си пожела скоро това да се случва от всички, включително и семействата, които искат да водят децата си на този футболен празник, Той обаче бе контриран от журналистите, които споменаха, че в Пловдив няма база, на която да се случи това. Стадионът на "канарчетата" побира едва 3 500 зрители, а този на "черно-белите" е близо 10 хиляди. Градоначалникът увери огромният брой журналисти присъствали набрифинга, че скоро започват разговори за обстойна оценка за стадион "Пловдив", който стои неизползваем заради акт 16 вече повече от 16 години. За стадиона на Ботев там нещата стоят по доста по-сложен начин и трябва да се търси решение и най-вече средства, за да се довърши "Колежа" добави още кметът. 

На пресконференцията Ботев бе представен от старши-треньора Николай Костов, на който ще дебютира в дербито и помощника в неговия екип Костадин Видолов, докато от страна на Локомотив спортно техническите въпроси коментира Петър Пашев. От страна на клубните ръководства присъстваха административните директори Иван Йотков и Атанас Узунов.

Легендите на двата отбора пък ще гледат заедно дербито от трибуните, това обяви Петър Зехтински, който е и заместник кмет по спорта към Община Пловдив. "Събираме се в 12:30 часа и заедно ще влезем на стадиона в Коматево", заяви легендата на канарчетата, като подчерта, че по този начин искат да дадат пример на феновете. 

Атанас Узунов сподели, че той и Христо Бонев няма да бъдат на стадиона от суеверие и наблюдават срещата по телевизията, Със сигурност легендите на Ботев ще бъдат водени от Зехтински, а тези на Локо от Гочо Василев.

Пълен запис на пресконференцията може да видите в прикаченото видео от официалния сайт на Ботев Пловдив:

Ботев и Локомотив излезнаха и с обща декларация към феновете си:

За 100 двубоя помежду си Ботев и Локомотив превърнаха пловдивското дерби в истински футболен спектакъл. Спектакъл, който впечатлява България. Спектакъл на велики майстори като Чико и Зума, Тумби и Гочо, Зехтински и Садъков… 

Всички ние – фенове и футболисти, треньори и служители на двата клуба, имаме привилегията да бъдем част от магията на пловдивското дерби.

Всички ние имаме привилегията да се наричаме Пловдивчани. Да живеем в град на хилядолетна цивилизация. В града, дал на България Христо Стоичков и Стефка Костадинова. Градът, дал на България Съединението. 

Град, в който спортът и футболът се олицетворяват с изкуството.

Нека бъдем на висотата на историята!

Нека покажем, че можем да обичаме!

Нека покажем, че имаме силата да уважаваме!

Нека покажем, че любовта и подкрепата за нас са по-ценни от омразата и разрухата!

Вашият коментар