Две семейства от Пловдив търсят справедливост за децата си, загинали в катастрофа (ВИДЕО)

"В търсене на истината …

Няма да се спрем пред нищо в доказването на обективната истина! Категорично не приемаме опитите да се пробута някаква скалъпена манипулативна и удобна за нечии интереси версия. Много са въпросителните около затлаченото вече седми месец досъдебно производство. Приятели, време е открито да го заявим, за да принудим съответните власти да си свършат обективно и безпристрастно работата, както и да бъде потърсена отговорност от съответните лица за редицата пропуски, които към момента се прикриват. Нека не позволяваме на системата да потъпква правата на българските граждани в собствената й държава!!! Явно това може да се случи само след сезиране на медии. Жалко, много жалко…",

Това заявиха тази сутрин в социалната мрежа родителите на Николай Николов – Ni.co след репортаж на Нова телевизия.

Цветан Николов и Мариела Николова се опасяват, че виновникът няма да бъде наказан вече 6 месеца след трагичната гибела на двама от най-талантливите музиканти под тепетата. Те заедно с родителите на Павел Дюлгерски не спират да търсят справедливост за загиналите си деца, които бяха помляни при тежка катастрофа на прохода Хаинбоаз в края на юни месец 2018 година. На място тогава загива музикантът Николай Николов-Ni.co, четири месеца по-късно в болница почина и неговият спътник – китаристът Павел Дюлгеров от рок група „Каталог”.

Двамата пътували в лек автомобил за концерт в Русе, когато в тях челно се врязал автовоз с турска регистрация. Седем месеца след инцидента родителите на загиналите музиканти твърдят, че разследването е в задънена улица и се опасяват случаят да не бъде прикрит, а виновникът да остане ненаказан.

"Аргументите за нашите притеснения са продължителното време, повече от 8 часа да не бъдем уведомени, а да научим за катастрофата от медиите. На всичко отгоре информацията, която ни беше предадена бе манипулативна и лъжлива. Това няма как да го приемем, защото е незачитане на правата на български граждани в собствената ни държава.

То е унизително, то е безкрайно нечовешко и няма да се спрем, докато не намерим начин, да бъдат информирани близките при инциденти. Ние питаме има ли създадена процедура в област Стара Загора, в РПУ Казанлък, защо не е сспазена, защо не сме уведомени", споделят родителите.

Информацията, която е дадена на родителите от прокуратурата е, че водачът на турския тир е бил единственият свидетел при този натоварен трафик на пътя на прохода Хаимбоаз. Той е освободен още същия ден, след като е било установено, че не е бил виновен за причинената смърт, без да се направи експертна справка за механизма на ПТП.

"Турският водач е страна на инцидента и да бъде осовбоден единствено по негови показания е неприемливо",

споделя майката на Ники – Мариела Николова.  

От прокуратурата в Стара Загора съобщават, че не е взета никаква мярка за неотклонение на турския водач на автовоза, защото нямал вина за катастрофата. 

Според информация на родителите обаче турският камион е навлязъл в насрещното платно, а двете момчета не е имало как да избегнат сблъсъка с камиона на хлъзгавия път. Пказанията сочат, че колата на музикантите се е движила с превишена скорост, но фактите са именно, че тежкотоварното средство е било това, което се е движело с висока скорост и е предприело неправилна маневра.

Родителите на Павел и Ники смятат, че се крият факти и се представят други, които не отговарят на експертното мнение на специалисти и ще търсят истината за смъртта на децата си до край.

Вижте цялото интервю на Благой Бекриев за НОВА ТВ с родителите на Павел и Ники: 

За автора

Вашият коментар