Километрични опашки и нови протести в Коматево (ВИДЕО)

До този момент е имало само един мирен протест, който се проведе на Обръщалото в Коматево в неделя

Поради незаинтересоваността на медиите, институциите и представителите на Общината в Пловдив хората се ангажират с действия, с които да привлекат вниманието към проблема им 

Жителите на пловдивския квартал „Коматево” излязоха за втори ден на протест заради продължаващите вече втора година ремонтни дейности на основния им път. Хората блокираха пътя на околовръстнато, като сериозни колони от автомобили се образуваха 45 минути след действията на протестиращите жители от квартал Коматево, информира сайта на glas.bg.

"Задръстването почва още от отбивката за Първенец и разбрах, че е чак до "Кукленско шосе", а то се вижда и като гледам напред", коментира шофьорите, движещи се посока Пловдив по Околовръстното. В обратната посока също движението е затруднено, но в по-малки размери към момента. 

Хората в кваратала споделиха, че протестите ще продължат всяка вечер след 18:00 часа отново на светофарите, където се образуват километрично опашки. Това е единственият път в момента към Коматево. В неделя от 20:00 часа на базата на Ботев Пловдив пък гостува софийският "Левски", като към стадиона ще има огромен интерес не само от пловдивските фенове, но и от привърженици на сините от цяла България и напрежението може да ескалира, предупреждават хората.   

В по-ранен момент от протеста задръстването бе заснето от дрон от Aircam:

За автора

Вашият коментар