Коматево се забавлява (ВИДЕО)

Четвърти ден от протестите на хората в Коматево

6-ти септември е – денят на Съединието на България. Един пловдивски квартал вече две години е отделен, а хората търпеливо чакат ремонтните дейности да приключват. Това, което ни прави впечатление е, че вместо напрежението да ескалира противно в духа на празника и да има бунтове в центъра на Пловдив, където се беше събрало цялото правителство, протестиращите решиха да покажат, че са над проблемите и заиграха хоро на Околовръстното или по точно на единственото място където може да се влезе в квартала.

Поведени от гайда в хорото се включиха отново над 300 човека и дори хора, които излезнаха от блокираните на пътя коли, като по този начин подкрепиха своите съграждани. С усмивка коматевци играха повече от половин час за да покажат че на този празник те могат да бъдат заедно. Докато това се случваше полицията снимаше коматевци с камери. 

Тази сутрин кметът на Пловдив – Иван Тотев ще приеме представители от Сдружение "Коматево за коматевци", за да коментират проблема. Повечето от хората в квартала обаче не са съгласни на подобна среща, защото искат кмета да отиде при тях и да коментират на открито ситуацията. 

Видео и снимки с дрон AirCam:

Още снимки и видео може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар