Костадин Димитров: Нека си правим хубави пожелания с усмивка (ВИДЕО и СНИМКИ)

Инициативата „Добър ден е добро начало! Бъди позитивен“ в район „Тракия“ привлича планинския дух в града. Кметът на района Костадин Димитров я презентира на празника на квартала (тази година отбелязан на 11 септември) през стотици тракийци на специално изградена сцена в уширението близо до "Аркадия". 

„Аз и преди съм казвал „Добър ден“, и сега също. И в града е малко конфузна ситуация – хората се чудят откъде те познават, защо им казват „Добър ден“… В планината го няма това несъгласие с този поздрав. В парка е хубаво да го има този дух, защото така правят по цивилизованите страни“, разказа кметът Костадин Димитров.

Той изрази задоволство от това, че хората споделят идеите си за развитието на квартала с него. „Понякога ни казват какво хубаво сме направили, понякога – какво лошо е направил някой. Например, че е счупена пейка, или счупена табела, и ние веднага можем да реагираме и да я оправим“, каза още той.

Най-радостен Костадин Димитров бе от факта, че от днес, 12 септември, започва и поставяне на осветлението по главната алея в парк Лаута. Нещо, което той е чакал от 3 години.

Облагородяването на парка ще продължи с поставяне на различни места на изработени от графити-артисти рисунки на дърво на различни животники. По време на празника рисуваха общо 7 човека от екипите Pyrotechnix Crew, Clear Minded и варненците SunShiners и FARS. Те изработиха общо 12 рисунки. Инициативата се прави, съвместно със сайта Graffiti.bg. Друга идея е да се постави сцена за музика и други представления на широкото място в Лаута.

На импровизираната за празника сцена музика бяха подготвили Биг Бенд Пловдив. След поздравителните думи от кмета Костадин Димитров, празникът продължи с караоке, водено от Стефан Лозанов. Всеки от участниците получи награди от БГ Радио. Към 20:30 Медиакафе награди победители във фото и видео панелите на конкурса "Мисия студент: Свободата няма граници". Празникът приключи по тъмно с прожекция на италианския филм "Наръчник за любов" с Моника Белучи.

Победители в конкурса "Добър ден е едно добро начало", които участваха с видео послания изпратени в страницата на Mediacafe във Facebook, бяха наградени със специални козметични комплекти по време на събитието от организаторите. 

  • Стилена Пандова с видео препоръка към кмета на Тракия и жителите с  музикална сцена и място за събития на открито.
  • Николина Петрова с видео поздрав към жителите на Тракия и препоръка повече да се поддържат зелените площи. 
  • Петя Димитрова с видео поздрав към жителите на квартала.

Чуйте още от Димитров по време на празника на квартал Тракия, на който Медиакафе обяви и победителите от конкурса „Мисия студент – Свободата няма граници“:

За автора

Вашият коментар