Малък джобен парк се появи в Тракия (СНИМКИ)

До 30 юли жителите на „Тракия“ в Пловдив могат да предлагат идеи за конкретно място в района, което да бъде облагородено от платформата за чиста градска среда „Аз, ти, Пловдив!

Обновяването ще се осъществи в партньорство с местната администрация на Община Пловдив и с подкрепата на жителите на района. Това обявиха днес кметът на района  Костадин Димитров и инициаторът на платформата „Аз, ти, Пловдив!“ Ласка Ненова от сдружение „БГ Бъди активен“. 

В близост до сградата на кметството на бул. „Освобождение” №63 те откриха специално съоръжение за отдих и срещи, наречено _Място #БезОтпадъци  –  малко озеленено и модерно пространство, което променя градската среда и създава нови възможности за жителите. 

„Джобният парк _Място #БезОтпадъци  е вид социален експеримент, с който искаме да покажем, че за да живеем в приятна градска среда, невинаги са необходими големи инвестиции и сложна инфраструктура. Малките намеси в града могат да вдъхновяват хората да създават сами, да поддържат и да се радват на подобни пространства в близост до дома си”, каза Ласка Ненова.

В _Място #БезОтпадъци ще се организират дискусии и събития, посветени на опазване на чистотата в града и за живот без отпадъци, които са част от инициативите на „Аз, ти, Пловдив!“. Пространството ще бъде на разположение на жителите от райна за срещи, разговори и почивка или за игри за най-малките. 

„Радваме се да подкрепим платформата „Аз, ти, Пловдив!“ в усилията й да преобрази средата и културата в града ни. Знаем, че за да бъде чист градът ни, трябва да работим заедно – стъпка по стъпка, община, сдружения, граждани. С радост ще съдействаме за създаването на още едно подобно модерно пространство в района . Нека гражданите също да се включат в този процес, като дадат предложения кое да бъде това място, а след това и като доброволци в изграждането, и като грижовни стопани в поддържането на обновената градска зона“, призова кметът на „Тракия“ Костадин Димитров.

До 30 юли в специална кутия на _Място #БезОтпадъци  на бул. “Освобождение” №63 жителите на район “Тракия” могат да оставят предложения за конкретна градска зона, която да бъде облагородена. На място ще намерят и QR код, чрез който могат да направят своето предложение онлайн.

В началото на август получените предложения ще бъдат разгледани от районната администрация и представители на платформата,  след което в _Място #БезОтпадъци ще бъде организирана дискусия с гражданите за избор на конкретната зона, която ще бъде облагородена. Избраното място ще бъде почистено, обновено и обзаведено заедно с гражданите на „Тракия“. Цялостното обновяване се очаква да бъде направено до 14 септември с доброволен труд от представители на „Аз, ти, Пловдив!“, жители на района и със съдействието на кметството. 

Още за кампанията "Аз, ти Пловдив" и шарените контейнери може да видите ТУК

СНИМКИ: Паулина Гегова

Вашият коментар