Международната инициатива „100в1ден“ в квартал Тракия

Фабрика за идеи подготвят терена за инициативата в квартал Тракия в Пловдив

Инициатива – 100in1day, обиколила вече 30 града в цял свят, се появява за пръв път в България

На 1 октомври жителите и гостите на Пловдив и на квартал Тракия са поканени да вземат участие в българското издание на 100в1ден. Идеята на инициативата е в един ден да се случат множество различни форми на взаимодействие между хората и градската среда на панелния квартал – архитектурни и творчески намеси, работилници, дискусии, разговори, игри, споделяне на опит и др.

“Със 100в1ден ще докажем, че за един ден със силата на гражданската енергия, градът може да се промени и да стане по-хубав”, казват организаторите. “Всеки е поканен да излезе на улицата и да боядиса пейка, да посади дърво, да сглоби навес. Или пък да организира изложба, прожекция, танц, концерт, скейт демонстрация. А може да е просто игра на дама или покана към съседите за шах. Идеята е да сме заедно. 100в1ден е празник.”

За да съберат идеи и материали за 100в1ден, екипа на Фабрика за идеи ще направят четири работилници с гражданите и гостите на квартал Тракия  – на 10, 17, 18 и 24 септември. Мястото на работилниците ще бъде между осми и девети блок, в Парк Майка и дете

Вашият коментар