Награждаваме победителите в конкурса “Нашият свят” в Камерна зала на Драматичния театър

Близо 200 участника се включиха в националния конкурс в памет на музиканта и поет Ni.co

За поредна година младежкият медиен портал МediaCafe.BG  ще връчи тържествено награди на обща стойност 3200 лева на ученици и студенти, включили се в националния конкурс за кратък филм и/или текст “Нашият свят”.

Преди няколко месеца конкурсът си постави за цел не просто да вдъхнови младите да творят и създават светове, както правеше пловдивския музикант Ni.co, но и да ги споделят с нас – да надникнем в малките големи светове на всички ни и да подредим пъзела на онова необозримо и голямо, което друг път е толкова малко и незабележимо, но побира целия ни свят.

Участниците имаха пълната свобода да създадат каквото си пожелаят – кратък филм без жанрови ограничения или пък да развихрят перото си и да сътворят есе, разказ, стихотворение, поема. За три месеца получихме близо 200 творби, сред които има напълно всичко – от много лични и съкровени разкази до глобални погледи и разрези на света и вселената. От кратки разкази до стихотворения от по няколко стиха. От двуминутни кратки филми до документални филми с интервюта и истории. Световете си ни показаха хора от 12 до 45 годишна възраст.

Всички творби вече са при експертното жури, което предстои да утвърди победителите, които ще бъдат официално наградени на 15 декември от 17:00 часа в Камерна зала на Драматичен театър – Пловдив.

Журито, което се зае с тежката задача да оцени филмите е в състав Димо Стоянов (група P.I.F), Aлександър Митов (организатор на най-големия фестивал за стрий култура – Street masters), Весела Матеева (регионален директор на радиостанции Communicorp груп), Ивайло Христов (актьор от Драматичен театър – Пловдив), Владислав Севов (журналист от БНТ 2).

С безкрайно интересното четене на разказите, есетата и стихотворенията се заеха писателят Недялко Славов, автор на романа “Камбаната”, носител на множество литературни награди, Ина Иванова, автор на стихосбирката “Малки букви” и сборниците с разкази “Летящ акордеон” и “Името на неделята”, Деница Димитрова (зам. – директор на Драматичен театър – Пловдив). Към оценяващите поетични текстове ще се включат лично и родителите на Николай Николов – Ni.co – Мариела Николова и Цветан Николов.

Общият награден фонд, който е в размер на 3200 лева ще бъде разпределен по следния начин:

Категория филм

  • Първо място – 800 лева
  • Второ място – 400 лева
  • Трето място – 200 лева

Категория поезия

  • Първо място 500 лева
  • Второ място 300 лева
  • Трето място 200 лева

Категория разказ/есе

  • Първо място 300 лева
  • Второ място 200 лева
  • Трето място 100 лева

Ще бъдат раздадени и допълнителни и поощрителни награди, сред които ваучери от Photopavilion, велосипед, предоставен от фирма Макском, подаръци от Роза импекс и много други.

Паричните награди са осигурени от генералните спонсори на конкурса  най-вкусните сокове Healty и КЦМ 2000 Груп.

Благодарим и за безценната подкрепа на:

С медийната подкрепа на БГ Радио, Radio 1 rock, City, БНТ 2, Жанет 45, PlovdivCLUBS.com, Graffiti.bg

Очакваме ви на 15 декември от 17:00 в Камерна зала на Драматичен театър Пловдив!

Вашият коментар