Нов пожар, този път на Младежкия хълм, бушува тази нощ (ВИДЕО)

Пловдив отново бе обхванат от пожар тази нощ. Този път мястото бе Младежкия хълм в югоизточния  му склон, а по-голямата му част бе опожарена. Сигналът за огнената стихия е бил подаде в 20 часа, като два екипа огнеборци са успяли да се справят с огъня и са го загасили за по-малко от час, като заради трудния терен, гасенето е било правено ръчно, съобщи говорителят на пожарната Цвятко Дечев за вестник Марица. 

Очевидци разказаха на място пред журналистите. че видели гол до кръста младеж, обут с къси панталони, да стои високо на югоизточния склон, а след малко около него пламнала сухата растителност. Той взел прът, с който се опитал да загаси пожара, но огънят се разгорял още повече. Тогава младежът побягнал и се появил отново, когато екипите на пожарната пристигнали на място. След като очевидците обаче разпознали подпалвача и го показали на огнеборците, полуголият младеж успял да избяга в тъмнината.

Това е втори голям пожар в Пловдив в рамките на няколко дни, след като в събота изгоряха четири тютюневи склада – паметници на културата в центъра на града.

След по-малко от седмица, в подножието на Младежкия хълм, започва 5-дневния фестивал Shake that хълм. Повече за него може да намерите ТУК!

Снимки: Георги Петричев

За автора

Вашият коментар