Ново осветление под моста на Гребната база ще радва пловдивчани (СНИМКИ)

Фирмата за колелета Макс Европа направи специален подарък за гражданите и гостите на Пловдив изрисувайки два герба на града и постави осветление под моста на гребния канал. 

Висящият мост на гребен канал Пловдив вече си има осветление, което включва 14 стълба, с височина 2.40 метра и кълбовидни осветителни тела на пешеходната зона; четири мощни LED прожектора с променящи се цветове на двата бряга и два фокусирани прожектора.

Освен това от фирмата за колелета изрисува от двете страни герба на Пловдив с размери 5.30 х 3.10 метра всяка. Автор на графитите е Иван Величков, който преди 3 години нарисува Панагюрското съкровище в тунела под централната част на Пловдив. 

Осветлението със стълбове в двата края на моста е така проектирано, че последните тела изцяло осветяват стълбите – нещо, което от години липсваше на пешеходците, преминаващи над канала. 

“Датата за откриването на тази инициатива не е случайна. Целта ни беше да успеем да създадем нещо красиво и практично, което да представим по време на Световното първенство по гребане до 23 години. Акцент е емблемата на града, която в тъмната половина на денонощието ще бъде идеално осветена”, сподели годо, маркетинг мениджърът на Макс Европа, Иван Илчев.

Още за социалните проекти на фирмата за колелета може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар