Оборудваха „Колодрума“ с 300 легла за лечение на болни

С 300 легла за лечение на болните от коронавирус оборудваха многофункционалната спортна зала "Колодрума", информира вестник "Марица"

Националният кризисен щаб разпъна полеви лагер тази сутрин. Военните разположиха близо 300 легла, които ще бъдат използвани за лечение, ако ситуацията с разпространението на заразата силно се влоши. 

Постоянно поддържам връзка с полк. Добрев, командир на 110-та логистична бригада, с ген. Матеев, командир на Специалните части, с полк. Гозманов, директор на Военна болница, информира Дани Каназирева, която ръководи Областният кризисен щаб. Тя напомни, че засега не се налага да се ползва полевия лагер и изрази надеждата, че изобщо няма да се наложи. В момента има достатъчно легла, а и частните болници са в готовност да помагат, сподели Каназирева. 

Залата е избрана по примера на София, където полевият лагер вече е разкрит в "Арена Армеец".  Пловдивската зала е общинска, като в нея е монтирана много скъпа енергосистема., информира още в. Марица

В тренировката участваha близо 100 военнослужещи от състава на 110-и логистичен полк. Капацитетът на залата позволява в нея да бъдат разположени 300 легла, индивидуални шкафчета за лични принадлежности и обособен кът за медицинския персонал. 

СНИМКИ: Атанас Кънев

Вашият коментар