Отмениха глобите за паркиране за колите на Пловдив 2019 в Тютюневия град

Глобите за паркиране на новите автомобили MINI към Фондация Пловдив 2019 бяха еднолично отменени от шефа Общинско предприятие „Паркиране и репатриране“ г-н Ненко Калакунов, а служителите наложили временната мярка за спиране от движение – смъмрени.

Репатрираната кола, която обиколи социалните мрежи в понеделник, стояла цял ден със скоба, е била освободена от традиционната глоба от 30 лева + таксата за престой, която е трябвало да бъде платена от варненската фирма М Кар, собственик на превозните средства. 

Двойният аршин за санкции изнерви част от пловдивчани, които коментираха вчера паркиралите коли в Тютюневия град, където се помещава сградата на Общинската фондация. Те се възмущаваха на поредния спрял автомобил брандиран под мотото "Изкуство в движение". 

Доказателството за спуснатото нареждане бе паркиралият във вторник, на забранена зона автомобил на BMW, бурквално на пешеходна пътека, който гражданите трябваше да заобикалят и преминават в лентата на движение на автомобилите на пътното платно. Хората коментираха, че служителите, които слагали скоби, просто го подминавали цял ден. 

Човекът, който отговаря за събиране на таксите в "Синя зона" се оправдаваше, че такива били нарежданията "отгоре" – колите на Фондацията да не се санкционират, въпреки, че пречат на пешеходците и останалите участниците в движението на пътя. 

 Припомняме, че MINI България и Фондация Пловдив 2019 обявиха партньорство в рамките на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. В рамките на сътрудничеството британската  марка стана автомобилен партньор на проекта до края на 2019 година като предоставя шест автомобила MINI за шофиране на екипа и официалните гости.  

Вашият коментар