Ще има ли директни полети до Испания и Кипър?

Нашенци в Испания и Кипър се захващат с нелеката задача да инициират създаването на фондове за откриване на нови авиолинии от въпросните държави до България, и в частност до летище Пловдив. Българите, живеещи в споменатите държави искат да летят евтино и бързо директно до нашата страна.

Нашите сънародници от Испания и Кипър вече са започнали опити за създаване на Фонд, който да помогне за откриването на редовни линии. Бизнесът от Германия също е инициирал създаването на подобен Фонд.

Средствата събрани в тези фондове ще отиват за стимули на авиокомпаниите, които искат да открият нови линии. В замяна ще получат място за реклама в сайтовете на превозвача.

Подобен фонд е създаден през 2010 година от общините Асеновград, Хисаря и Родопи като до изборите през 2011 година към него се присъединяват още 7 общини.  Благодарение на тези действия в крайна сметка от летище „Пловдив“са открити четири линии, от които в момента функционират две – до Лондон и Франкфурт.

За съжаление в последната година не е открита нито една нова линия. Поради това българите в чужбина взимат нещата в свои ръце и търсят начин да пътуват директно до Пловдив.

Ръководството на летище „Пловдив” е обещало пълна подкрепа на нашите сънародници в тяхната кауза. Това ще даде възможност на над 300 000 българи да пътуват до родината евтино и удобно, а туризмът да влива свежи пари в икономиката на региона.

 

 

Вашият коментар