Стотици пловдивчани откриха велосезона под тепетата (ВИДЕО и СНИМКИ)

Мероприятието се проведе под надслов „ПЛОВДИВ – ГРАД НА ВЕЛОСИПЕДИСТА“ и се реализира за четвърти пореден път

Колоната от множеството стартира от площад „Съединение“ водена от олимпийски медалисти, заместник-кметове и много млади хора. "Нека си пожелаем през тази година да няма произшествия с велосипедисти", заяви кметът Иван Тотев и заостри вниманието и на шофьорите, и на пешеходците да спазват правилата и да са толерантни на пътя. "Пожелавам Ви да използвате велосипеди не само в почивните дни, но и като алтернативно средство за придвижване до работа, за да пазим въздуха на Пловдив по-чист и да ма по-малко трафик", сподели още той.

Маршрутът на велошествието включваше преминаване през булевард „Марица“ – юг, който ще бъде затворен за движение на автомобили, през северния вход на Гребна база /Железния мост/, покрай стадион „Пловдив“, по ул. „Ясна поляна“, покрай Залата по вдигане на тежести, по бул. „Шести септември“ /покрай бившия "Отрезвител"/, през южния вход на Гребна база /Хотел Ландмарк/, шествието продължи по южния бряг на Гребния канал. Финалът беше до административната сграда на Община Пловдив (Финален комплекс – Кулата).

Там от 11.30 ч. до 13.30 ч. финалистите от велошествието и всички присъстващи ги очакваше забавна музикална програма и томбола, в която бяха раздадени много атрактивни награди, както и голямата – велосипед. За по-малките участници ще има състезание с колела в три възрастови групи: деца до 6 години, до 8 години и до 10 години.

Вашият коментар