Събота е ден на траур след тежкия черен петък за България!

Днес е Ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа на автомагистрала "Тракия" 

Причината за тежкия инцидент е съприкосновение "между два леки автомобила и автобуса", твърдят разследващите

Жертвите от автобусната катастрофа на магистрала "Тракия" са 6-ма души, а ранените са 23, това съобщи Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев

Повече от 14 линейки извозиха ранените до 6 столични столични болници. До момента е установено, че автобусът има удостоверение за техническа изправност, а техническият преглед е от 6 февруари 2018 година.

Екипът на ИА "Автомобилна администрация", който е изпратен в компанията, е констатирал, че автобусът има валиден пътен лист с двама водачи записани за маршрута, единият, от които е управлявал по време на инцидента. Той има валидни карти за квалификация и за психологическа годност, както и валидна дигитална карта, в която се записва работното време на водача.

След като се е случила тази жестока катастрофа, на съседното платно е катастрофирал и бус.

При инцидента има едно дете, което веднага е закарано в "Пирогов" и е в тежко състояние – обяви на свой ред д-р Георги Гелев, директор на Центъра за спешна медицинска помощ – София. "Шофьорът е видял катастрофата, отвлякъл си е вниманието и е катастрофирал и той. Последният наш екип спира, взима го и го хоспитализира".

"Аз работя от 24 години в "Бърза помощ" и петък винаги е бил най-трудният ден. Дали защото е петък 13-и или е просто съвпадение, но се случи нещо, което нас ни потресе. Свършихме си работата по най-правилния начин. Страданието за пострадалите ще остане, мъката за близките ще е завинаги, но все пак има и такива събития в живота", каза още д-р Гелев.

Информация: dnes.bg

За автора

Вашият коментар