Точно 1 месец и новите вело работилници из Пловдив разбити и окрадени

Само месец делят израждането на стойката за първа помощ за велосипеди от грубата проява на вандализъм към нея.

Инициативата  е част от проекта Bike Together под мотото „Следвай зелената линия и нека заедно преоткриваме Пловдив" на Destructive Creation

Енергията, която влагаме съвместно с наши партньори, за да направим Пловдив приятен и европейски град е голяма. За съжаление срещаме поведение от страна на граждани, което целенасочено е срещу Изграждането. Надявам се демонтираната стойка да бъде от полза на тези, които са взели решение да лишат велосипедистите от едно полезно съоръжение, коментира Георги Стаменов. 

След по-малко от месец от датата 6.09.2017, когато бяха монтирани стойките за указване на първа помощ за велосипеди на бул. „Марица“ 98, служители на район „Централен“ констатират вандалска проява. Съоръжението, част от проекта Bike Together под мотото „Следвай зелената линия и нека заедно преоткриваме Пловдив!", към днешна дата не разполага с оборудване.

Демонтирани са помпата за гуми, отвертка, френски ключ и всички останали инструменти, които имаха за цел да бъда от полза на жители и гости на град Пловдив при авария с техния велосипед. На място на дървената дръжка на помпата има монтирана пластмасова такава, която не е част от оригиналното оборудване. 

През изминалите седмици район „Централен“ наблюдава ползването на общо трите монтирани стойки за първа помощ на негова територия и е приятно изненадана, че те са от полза  на гражданите. 

„Видях млад татко и дете старателно да помпят гумите на велосипедите си на една от стойките. Не можах да повярвам, че това се случва в моя град и реших да снимам и запаметя тази гледка. Пловдивчани са много щастливи от стойките“, споделя Марияна Десева, жител на района по повод стойката на бул. „6-ти Септември“.

Напомняме, че в началото на септември на три места в Пловдив бяха поставени стойки за първа помощ за велосипедисти.

СНИМКИ и още информация може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар