Внесоха искане в общината за Младежкия хълм

Зелен Пловдив внесе днес исканиe в общината срещу незаконното ограждане на Младежкия хълм преди няколко месеца. Нехайството и наглото поведение на бивши структури на градската управа доведе тази година до безцеремонното завземане на зелените площи в южната част на хълма. По този повод около 40 симпатизанти на не правителставената организация поиска този гаф моментално да бъде решен, като вече по темата се намесиха и от правителството. Вчера на площад "Стефан Стамболов" тръгна подписка, която гласеше:

1.Кмета на град Пловдив да разпореди незабавно премахване на бодливата тел от парк Джендем тепе (Младежки хълм), застрашаваща здравето на гражданите.

2.Общински съвет, съвместно с министерство на околната среда и водите да определят маркирани пътеки и пътища в парка , по които да не може да бъде ограничаван достъпа на гражданите, според закона за защитените територии които е в сила за този парк.

3.Общинският съвет да разработи цялостна стратегия за опазване и грижа за градските паркове с висока степен на обществено значение. (Градска градина "Цар Симеон", парк „Лаута“, хълмовете Джендем тепе, „Альоша“, Сахат тепе,парк"Отдих и култура" и др.)

 

Вашият коментар