Втората „Седмица на движението“ заедно с „Пловдив 2019“

Фондация „Пловдив 2019“ ще подкрепи второто издание на инициативата „Седмица на движението“ организирано от WOW Sport, която ще се проведе от 7 до 13 октомври 2013 година. Организаторката Ласка Ненова сподели за mediacafe.bg, че тази година събитието е национално и ще се проведе в няколо големи регионални града.

Една от основните причини седмицата на движението да получи подкрепата на фондацията е, че физическата активност, по-качественият живот и спортът са част от стратегията на града в борбата му за столица на културата през 2019.

Европейската седмица на движението – “MOVE week” е кампания на Европейския съвет, Евроспорт и Европейската федерация на колоездачите (ECF). Инициативата е част от платформата на Международната асоциация за спорт и култура.

MOVE Week се провежда по традиция през октомври и ангажира граждани, организации и населени места от цяла Европа в мащабен празник на спорта и движението за здраве.  Като част от Now We Move кампанията, Седмицата представя ползите от активния начин на живот и физическата активност. Кампанията цели да направи европейците по-подвижни до 2020 , като допринесе за отключването на потенциала на спорта и движението като средство за подобряване на благосъстоянието, здравето и социалното включване на гражданите.

В тазгодишното издание на седмицата на движението, фондация „Пловдив 2019“ ще се включи със специално събитие, с което да изненада пловдивчани.'

Всички организации и клубове, които искат да се включат в „Седмица на движението“ може да се свържат с WOW Sport на посочения телефон 0896 66 77 80.

 

За автора

Вашият коментар