Започва националната младежка среща във Варна. Гледайте откриването на живо (LIVE)

Над 150 младежи от цялата страна ще вземат участие в Национална среща „Младежки работник”, която стартира на утре, 25 юни. Стартът ще бъде даден след 9:30 часа в Икономически университет във Варна.

Официалното откриване ще бъде излъчвано на живо, което може да проследите през mediacafe, а на място да уважат младите хора ще присъстват Калин Каменов – заместник-министър на Министерството на младежта и спорта и Мануела Радева – директор на ЦРЧР. Поздравителни адреси за събитието са получени от Президентството на Република България и МОН.  

Участниците в националния форум са младежки работници и активни хора, работещи в сферата на младежта от цялата страна на възраст от 17 – 31 години. За присъстващите, които заявиха участие два месеца преди събитието са подготвени разнообразни тренировъчни, обучителни и презентационни модули, включващи в себе си методиките на неформалното образование. Те ще бъдат провокирани да изкажат своето мнение по темата и да допринесат за нейното развитие. Популярен инструмент за диалог е така нареченото Младежко студио, в което участниците ще имат възможността да зададат своите въпроси към младежки лидери, политически отговорни лица, както и да изкажат мнение по темите, които ги интересуват.

По време на срещата се провежда Национално младежко изложение, чиято цел е да представи младежките организации в една от основните им роли, а именно за развитието на младежката работа и младежкия работник.

Дългосрочните ползи от Националната среща се изразяват в изготвянето на документ, съдържащ в себе си обединена информация от младежи, представители на най-активните НПО в страната, с който се дава основата за последвал диалог с институциите. В документа ще се дефинират и термините и тяхното значение, което е съществено важно за воденето на реални и аргументирани младежки политики.

Организатори на събитието са Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите и Община Варна – Дирекция "Образование, младежки дейности и спорт", а партньори: Международната награда на херцога на Единбург – България, Национален младежки форум. и MoveBG –гражданска платформа за дебат и общо действие. Mediacafe.bg е медиен партньор за 5-та поредна година. 

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО:

 

Програмата на форума може да видите ТУК 

Вашият коментар