Знаете ли какво е „Вирусен маркетинг“?

Ако искате да се развивате в сферата на комуникациите и реклмата, то може би това е иделаното начало за вас. На 23-ти март в Пловдив, в библиотека "Иван Вазов" ще се проведе втория семинар от "Ревлюция в рекламата", за който вече писахме. И по същество – вирусен маркетинг и вирусно рекламиране са нашумели термини за маркетингови техники, които използват вече съществуващи социални мрежи, за да популяризират маркаили да постигнат други маркетингови цели (като например продажби на продукти), чрез репликиращи се заразителни процеси подобни на разпространението на обикновен или компютърен вирус.

Може да бъде разпространяване от уста на уста или увеличено от мрежовия ефект на интернета. Вирусния маркетинг (промоции) може да бъде под формата на видео клипове, интерактивни флаш игри, рекламни игри, електронни книги, брандиран софтуер, картинки и дори само текстови съобщения (въпреки, че това вече се счита за остаряла практика).

Как да използвате този подход при промотирането на продукти и услуги, кои са най-добрите практики за висок процент възвращаемост на инвестицията ще научите на семинара "Иновации в рекламата". Вижте програмата на семинара тук!
 

За автора

Вашият коментар