Костадин Димитров за Тракия, хората и промяната (ВИДЕО отвисоко)

Този път новите технологии останаха на земята, а хората се издигнаха нависоко на познатите ретро балони с кош

Тракия е най-младият квартал на Пловдив, като в него живеят и най-много млади хора. От няколко години насам там започват да се случват все повече и повече събития, като велошествия, фолклорни фестивали и десетки спортни събития. Всички те събират хората на едно място и да ги приобщават, а от своя страна хората все повече започват да се грижат за района и да го пазят.

Кметът на Тракия Костадин Димитров даде едно различно интервю пред репортер на mediacafe.bg минути след като постави началото на първия юбилей за празника на Тракия, който започва да се чества само преди 5 години. Той и екипът му полетяха с два балона над булевард „Съединение“, а под тях останаха парковете, площадите, панелките, заведенията и какво ли още не, които за малко повече от седмица ще бъдат наситените с различни събития. Ретро балоните бяха свързани един с друг, а след като се издигнаха се появи и голям трансперант с логото на Пловдив 2019.

Както винаги Костадин Димитров бе доста искрен и пестелив в коментарите си за развитието на неговия район. Това, което обаче той и екипът му правят се забелязва и няма как да не бъде отчетено, а именно децентрализиране на събитията от Централната част на града към Тракия. Всичко това се прави, за да може хората да се чувстват по-добре в мястото, в което живеят, а и защото пренаситеният Център все повече се задъхва от фестивали. Какво ще бъде през 2019 можем само да гадаем?

„Сега като гледам квартала отгоре мога да разбера точно какво е усещането да работиш за Тракия. Въпреки, че нещата не са толкова много, подобренията си личат – много спортни игрища, детска ясла и най-вече парк Лаута, който е изцяло променен. Успяхме да децентрализираме част от културата и спорта на града и да направим така, че в Тракия да се случват все повече неща“, сподели Костадин Димитров.

„Най-хубавото при нас е намесата на гражданското общество и то е забелязано от архитектите. Знам, че това е бъдещето между хората и администрацията – разговорите, които водим с всички и идеите, които дават хората за развитието на квартала. Ние естествено не можем да реагираме на всяко едно желание, така че тяхната активност е много важна и стимул за нас“, допълни кметът пред mediacafe.

Вижте цялото интервю на Весела Генева:

Повече за Празника на Тракия и програмата може да видите ТУК.

 

Вашият коментар