Програмата на MaskArt с премиери и много смях

След успешното премиерно за Пловдив представление на Мартин Карбовски „Крава“, MaskArt продължават да поддържат интереса ни с добри театрални заглавия.

Тази вечер на 10-ти януари се играе „Нашата голяма френска сватба“. Представлението е изключително щура комедия, с която гарантирано ще се забавлявате. Депутат се опитва да вдигне рейтинга си с добре обмислен, донякъде абсурден ход, организирайки в един и същи ден сватбата на сина си и своята. Всичко би било чудесно, ако не е неочакваната поява на загадъчен полковник от американската армия. Дори хората с най-богато и необуздано въображение не могат да си представят невероятните сюжетни обрати, които очакват зрителите в тази съвременна, безкрайно забавна и очарователна френска комедия, в която нищо от личността на героите, не е такова, каквото изглежда и до последната изречена дума, не престава да изненадва.На 18 януари вторник програмата продължава с „Мъжът на жена ми“. Отново много смях и философски размисли очакват зрителите, които ще гледат постановката на Мариус Куркински, в която сериозните неща от живота са погледнати от смешната им страна. Това е разказ за оцеляването на една жена, изоставена още като дете. Главната женска роля е поверена на Мария Сапунджиева, а в ролите на мъжете, които се борят за любовта й, се превъплъщават Кирил Ефремов и Ненчо Илчев.

Именно те ще завържат интрига на сцената и ще си разменят болезнените реплики от творбата на един от най-големите хърватски драматурзи. Техните герои са хора, които са имали много трудности в живота си, но намират сили да продължат, въпреки болката. Те пресъздават с много хумор и най-тежкия момент от битието си. Според режисьора пиесата не може да се нарече точно комедия, но екипът е акцентирал именно на смешните неща от битието ни. Дори и изневярата е погледната от странно-смешния ъгъл. Комедия, в която персонажите живеят греховно и го съзнават. Достигат много прозрения, а не се променят. Още в самото заглавие има сигнал за интересно, атрактивно, но опасно съществуване. Възможно ли е жена ми да си има мъж?! Защо се стига до такава натрапчива и „шантава“ ситуация? Къде са причините? В политическия преход, в трудното оцеляване, в тайните на любовта? Или че няма кой да надникне в моята душа, в стаята на моето детство?!На 20 февруари гледаме „Лоши момчета“. Къща затрупана с контрабандни цигари, съмнителн пакети, труп и двама бежанци, полицай…Всичко това в ръцете на три лоши момчета. Рей Куни, майсторът на съвременната комедия, влиза в съюз със сина си Майкъл, за да създаде една от свойте най-изобретателни и неустоими комедии. „Лоши момчета“ е пиеса, която е писана „на четири ръце“ специално за юбилея на Куни старши. Тук ще усетим не само потта по челото на актьорите, чиито персонажи се замесват в големи проключения, но и на самите автори, вложили цялото си въображение и любов към този текст.


В представлението участват Тони Минасян, Асен Лозанов, Невена Цанева, Валери Еличов, Ива Трифонова, Зорница Константинова, Иван Григоров, Стоян Памуков със специалното участие на Ненчо Илчев.

На 23 януари гледаме Христо Шопов в „Не е за телефон“. Комедия от Лиза Шопова и Елин Рахнев с гласовете Иванка Шекерова, Николета Малчева, Димитър Атанасов, Лиза Шопова и Стелиян Николов. Един моноспектакъл за живота на лизинг, нечестната любов и кръстопътя на душата.

Всички събития са със старт от 19 часа в театралната зала на Дом на културата Борис Христов Пловдив.

За автора

Вашият коментар