Старият град в Пловдив търси подкрепа в сътрудничество с частни галерии

Споразумение за сътрудничество ще бъде подписано след два дни на 12 януари между общински институт Старинен Пловдив и четири пловдивски частни галерии – Музейна галерия „Димитър Георгиев“, галерия „Инджов“, галерия „Джуркови“ и Арт галерия – музей „Филипополис“.

Чрез споразумението страните поемат ангажимент за взаимно сътрудничество и полагането на общи усилия за установяване на трайно партньорство с цел развитие и популяризиране на богатото културно наследство, от една страна предоставено от Община Пловдив за стопанисване и управление от ОИ “Старинен Пловдив“ и от друга експонираното в частните галерийни пространства на партньорите.

Ето и малко предварителна информация с акцента от Споразумението:

Сътрудничеството по това споразумение не включва финансови ангажименти и най-общо цели обединяване на усилията на страните за: задълбочаване на партньорствата в областта на културата и туризма; разширяване на възможностите за представяне на конкретни културни събития и тяхното популяризиране; подкрепа за създаването на качествено културно съдържание и атрактивен туристически продукт; организиране на съвместни културни събития; разработване на туристически турове, свързани с дейността на страните.

Споразумение се сключва за срок от две години и ще популяризира Музейна галерия „Димитър Георгиев“, галерия „Инджов“, галерия „Джуркови“ и Арт галерия – музей „Филипополис“, чрез включването им в специализирани турове на тема „Изобразително изкуство“, разработени съвместно от страните и провеждани от Института.

В резултат на това споразумение, посетителите и туристите ще имат възможността след представяне на закупен от тях билет за посещение на обекти, стопанисвани от Института да получат преференциална цена с 10% отстъпка на билети в обекти на четирите галерии.

Четирите галерии ще предоставят безплатен вход за деца до 7 годишна възраст след представяне на закупен от придружителя им билет за посещение на обекти на Института.

Безплатен вход ще ползват и водачи на групи туристи над 10 човека, професионални организации, както и журналисти, отразяващи дейности по настоящото споразумение, след представяне на журналистическа карта.

Безплатен вход за посетители ще има и на 6-ти септември и Европейската нощ на музеите и галериите.

Галериите ще участват със свои специалисти в съвместно разработване с екипа на Института на специализирани турове на тема „Изобразително изкуство“, които да провеждат и представят.

Още по темата:

Явно нямаме нужда от шеф на Стария град

Веселина Александрова: Общината трябва да пази терените си в Стария град, а не да ги продава

Кмете, кога ще има конкурс за директор на Стария град?

Да помогнем на общината да направи конкурс за Стария град

За автора

Вашият коментар