Кмете, кога ще има конкурс за директор на Стария град?

Рутинна проверка в сайта на община Пловдив от наша страна и днес показва, че няма обявен конкурс за директор на Стария град. Длъжността е свободна от половин година и никой не се наема да пусне един word файл със заглавие „Обява“, който да копне от миналата година. Може би има някакъв проблем, но общинската администрация не е излязла с официално обяснение каква е причината за задържането на конкурса.

В момента временно заемаща поста е доц. Елена Кантарева. Тя е човекът, който бди над екипа в Старинен Пловдив, но в какво точно се изразява работата й, ще попитаме самата нея.

Ограничителните мерки на поведение, следствие на вируса Ковид, не са повод да липсва шест месеца заявен конкурс. Подготовката на кандидатурите и тяхното разглеждане съвсем спокойно могат да се проведат в безопасна среда.

Разбрахме, че именно кметът на града Здравко Димитров би следвало да обяви конкурс за директор на общинския институт. Затова питаме тук, тъй като практиката показва, че през пиар отдела му може да чакаме още 6 месеца за отговор.

Г-н Димитров, кога ще обявите конкус за директор на Старинен Пловдив?

Критериите за кандидатстване по закон трябва да бъдат съгласувани с Министерството на културата. Документите не само са изпратени, но и одобрени в срок от тях, а до 10 дни след това трябваше да се обяви конкурс, уви.

Още по темата:

Явно нямаме нужда от шеф на Стария град

Веселина Александрова: Общината трябва да пази терените си в Стария град, а не да ги продава

Какво се случва в Стария Пловдив?

Как и от кого трябва да се управлява Старият Пловдив?


За автора

Вашият коментар