Да помогнем на общината да направи конкурс за Стария град

Отброяваме осмия месец, в който Старият град в Пловдив няма директор. По процедура е редно местната община да обяви конкурс за позицията, но такъв липсва по необясними причини.

Изискванията за длъжността са изпратени към Министерството на културата и са одобрени навреме. Само че официална обява за директор все още не съществува.

Последно шеф на Старинен Пловдив бе софиянецът Богомил Грозев, който напусна на 11 юни 2021 година. Той бе назначен без конкурс от кмета Здравко Димитров.

Без конкурс на този пост преди него са били Наташа Димитрова, Теодора Стойкова, Амелия Гешева, Милко Кафтански и Йордан Илиев. В момента временно заемаща поста е доц. Елена Кантарева. Тя е човекът, който бди над екипа в Старинен Пловдив.

След като 8 месеца няма официално обявен конкурс за надпревара за директор на Стария град, склонни сме да мислим, че общината се затруднява с тази задача. Ние се ангажираме да помогнем, ако имат нужда от помощ, защото мястото заслужава един идеен и енергичен човек с добър план, а не да бъде оставен на инерция да съществува.

Още по темата:

Явно нямаме нужда от шеф на Стария град

Веселина Александрова: Общината трябва да пази терените си в Стария град, а не да ги продава

Кмете, кога ще има конкурс за директор на Стария град?


Коментари (1)

  1. С тези изисквания заложени за дейността Директор никога няма да се намери подходящ Човек.На стария град му трябва Мениджър а не човек с 5 дипломи стоял зад бюро в съзнателния си живот до тук .Човек кретивен.Човек идващ от частния сектор където се знае стойността на парите а не послушко. Всички Държавни и Общински къщи в Стария град трябва да минат под негово разпореждан Небет Тепе и Античния също а не като в момента да направиш нещо то къщата или мястото трябвало да се гласува на общинския съвет, човек искал да я реставрира да и вдъхне Живот и не да я затвори превръщайки я в поредната Резиденция в Стария град място за резиденции не би трябвало да има, пък тя вземе падне докато Общинския Съвета се накуми или докато се разберат приятелските кръгове имат ли интерес или не,а всеки знае нямали Живот в една къща всичко се руши .

    Отговор

Вашият коментар