ПУ организира обсъждане на човешките права и свободи

В онлайн събитието днес ще се включи журналист от САЩ, участват лектори от Австрия и Полша, академични преподаватели и юристи

Международен симпозиум с участието на лектори от Австрия, Полша, САЩ, академични преподаватели и юристи организират днес Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ и правозащитната организация „Свобода за всеки“. Темата на научното събитие е: „Свободно и критично мислещо общество“.

Сред лекторите ще бъде журналистът от САЩ Алекс Нюман. В конференцията ще участват д-р Тимотеуш Зих от Ордо Юрис от Института за правна култура в Полша и настоящ член на Европейския икономически и социален комитет, както и изпълнителният директор на Алианс за защита на свободата (Австрия) – адвокат Пол Колман.

Свои идеи ще представят също преподавателите в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ доц. Мила Кръстева и д-р Атанас Терзийски. В симпозиума ще участва и експертът по конституционно право към Института за модерна политика д-р Борислав Цеков. Сред лекторите са още главният редактор на електронното издание „Свобода за всеки“ – адвокат д-р Виктор Костов, и дописникът д-р Валентин Кожухаров.

Основна цел на симпозиума е да се предложи един по-критичен поглед към активно пропагандираните и твърде популярни прогресивни идеи за изграждане на ново по-справедливо общество чрез въвеждане на групови права за сметка на индивидуални свободи.

Участниците ще представят тезите си по нетрадиционен начин, уверяват организаторите. Те насърчават дебатирането и въпросите от онлайн аудиторията.

Симпозиумът ще се излъчва на живо от 9.45 часа ТУК

За автора

Вашият коментар