„С ваша помощ отново ще прегръщам внуците си!“

В емоционално писмо до МБАЛ „Централ Хоспитал“ пациентка с COVID-19, спасена от екипа на Отделението за дихателна реанимация на пациенти с коронавирус, изрази своята огромна благодарност.

Вие ме върнахте при семейството ми и ми дадохте шанс отново да прегръщам внуците си, пише Елисавета Иванова, учител по математика в ОУ „Тодор Каблешков“-Пловдив. Тя нарича медиците герои или както биха казали нейните ученици те са супермени.

Това се дължи на добрата екипна работа под ръководството на завеждащ отделението д-р Стефан Василев, който е изключителен медик, невероятен мениджър и човек с топло сърце. Пациентката изтъква, че за нея лекарите в действителност са съвременните богове, защото могат да върнат болния към живота.

Елисавета се разболява от вирусна инфекция около 20 октомври. В продължение на седмица се лекува вкъщи, но състоянието й се влошава. От години страдам астма и вероятно това е причината, споделя пациентката, която постъпва в болница. Но поради влошаване на състоянието й се налага да бъде преместена в МБАЛ „Централ Хоспитал“.

Там екипът започва трудна битка с напредналата инфекция за живота на пациентката. „Останах възхитена – тези хора са не само професионалисти, но и много човечни. Нито за минутка не ни оставяха без внимание, обгрижваха ни денонощно, питаха ни дали имаме нужда от нещо, искаме ли вода. Не забелязах у тях дори и сянка от лошо настроение, умора или раздразнителност. Сякаш нямаха лични проблеми или тревоги. Невероятни хора, изцяло отдадени на работата си и на болните.

Елисавета вече е вкъщи при близките си. Продължава лечението си в домашни условия под контрола на лекарите от МБАЛ „Централ Хоспитал“. Благодарна е, че е попаднала в тази болница. Екипът в отделението за дихателна реанимация на пациенти с коронавирус е изключителен, в него работят хора, достойни не само за уважение, а за дълбок поклон, заявява тя.

Споделя, че е искала да разкаже на повече хора своята история, за да даде сили, надежда и кураж на всички пациенти, които се борят с тежката COVID-19 инфекция в момента. Нека да вярват в професионализма на лекарите, само те могат да им помогнат, категорична е Иванова.

За автора

Вашият коментар