Село Труд с нов парк за отдих и спорт


Започва изграждането на нов парк в село Труд, квартал Гарбаница. Днес се даде символична първа копка, където се очакват места за отдих и спорт.

Проектът се реализира със 120 000 лв. от общинския бюджет и 174 035 лева европейско финансиране по договор, сключен между Община „Марица“,  Държавен фонд „Земеделие“ и МИГ Марица по Програма „Развитие на селските райони 2014 – 2020“.

Съоръжението е разположено на терен от близо 10 декара и ще се строи на два етапа. Първият предвижда озеленяване и изграждане на алейна мрежа, площадки за почивка, поливна система, тротоари, паркинги и парково осветление.

Следващият етап включва строеж на тенис кортове, минифутболно и баскетболно игрище и кафене.

След водосвет за успех на начинанието, отслужен от отец Кирил Тошев, кметът на Община Марица Димитър Иванов отбеляза, че проектът е замислен преди години, но заради други инвестиции, осъществяването му е останало за по-късен етап.

„Радвам се, че в този прекрасен слънчев ден полагаме началото на значим за с. Труд проект, който аз планувам още от първия си мандат като кмет. Започваме изпълнението му, след като приключихме с други основни приоритети за жителите на селото, като разширението на детската градина и ясла, санирането на училището, изграждането на физкултурен салон, на спортна площадка, както и реконструкцията на главната улица. Предстои това запустяло и обрасло с трева място да бъде възродено за нов живот, превръщайки се в приятно и привлекателно кътче за отдих на жителите на селото от всички възрасти“, подчерта Иванов.

Той изрази признателност към всички, които са допринесли за успеха на проекта.

За автора

Вашият коментар