Силна чалга през вечер пречи на хората от Разград

Почти всяка вечер край Разград се организират шумни сватби със силна музика след полунощ. Основно сватбарите се събират в близките места Гецово и Орел, както и край язовира.

Прекаленият шум, обаче достига до самия Разград и хората не могат да спят и да си почиват. Олелията се разнася също в местата за отдих и големите паркове. Пречи на спортуващите по велоалеите и почиващите в зона за отдих Пчелина.

Наш читател ни сигнализира за проблема и разказа, че основно сватбите се организират от малцинствата, които не се съобразяват с надуването на чалгата до малките часове на нощта. Друг важен проблем е, че на следващия ден заварват зарязани боклуци сред поляните.

Част от гражданите на Разград се чудят защо няма контрол над ситуацията и предлагат да се прилагат глоби.„Това е всяка вечер. Моята внучка е на 6 години и пита бабо защо толкова е силна музиката. Казах че зависи от кмета на гр.Разград, а тя ми каза – ами обади му се да я спре! Какво да й отговоря? За нейната възраст няма да ме разбере за спазване на права и задължения на гражданите и на контролните органи. Имат позиция децата, но други имат вина!“, споделя Надежда Цанкова.
За автора

Коментари (1)

  1. Хаха то това продължава години наред в тоя Разград. В повечето случаи не е чалга, ами направо циганско-турски кючеци, маанета и гьобеци. Ама той градът си е тотал-щета по принцип, малък, корумпиран, рушветчийски, червен град от долината на широките гащи.

    Отговор

Вашият коментар