След пластмасовите капачки започваме да събираме и кенчета

Нова национална кампания организират от целогодишната инициатива „Капачки за бъдеще“. През годините Мартина Йорданова и Лазар Радков успяха да въвлекат хиляди хора от цялата страна за редица значими каузи.

До този момент събирахме тонове пластмасови капачки за кувьози за болници, детски линейки, от днес освен тях започва събирането на алуминиеви кенчета, отново с кауза.

На всички пунктове, покрай голямото предаване в контейнерите през пролетта и есента вече ще има раздел и за тях. Как да ги разпознаем? Тъй като материалът е от значение, може да се провери с магнит. Ако той не лови кенчето, значи е алуминий.

Екипът от „Капачки за бъдеще“ вече е уредил логистиката за алуминиевите кенчета за някои от по-големите градове, а до есента ще работят за това да добавят и други в списъка си.

В последната инициатива през юни тази година участваха рекордните 37 града, като до този момент са били основно 18. Размерът на събраните капачки беше 140 тона. Цената на изкупуване на 1 килограм е 0,50 ст., което е 500 лева за 1 тон.
За автора

Коментари (1)

Вашият коментар