Стартира кампанията „Не изхвърляй, помогни!“

От днес стартира кампания за събиране на хранителни продукти, с които да бъде приготвена топла храна за хора в нужда. Инициативата е на фирма BOSCH в партньорство с Домашен социален патронаж Пловдив.

Целта на кампанията „Не изхвърляй, помогни!“ е да подпомогне 400 самотноживеещи възрастни хора, такива в неравностойно положение или социалнослаби. Тя се провежда за втори път, като по време на първия етап благодарение на дарения в 37 града на страната бяха събрани над 500 кг хранителни продукти за приготвянето на над 2000 порции топъл обяд за хора с увреждания и с финансови затруднения.

Тези, които искат да се включат, могат да го направят, като оставят закупените от тях пакети в един от 39-те офиса на Еконт в Пловдив. Хранителните продукти трябва да отговарят на следните условия – да са дълготрайни продукти (наример: брашно, консерви, ориз, захар, леща), да са в срок на годност и да са с ненарушена опаковка, да не е необходимо съхранението им в хладилник.

Кампанията ще продължи до 19 февруари (петък) в цялата страна, като на 24 февруари със събраните хранителни продукти ще бъде приготвен топъл обяд за хора в нужда от 6 области в цялата страна.

Инициативата е на фирма BOSCH в партньорство с Домашен социален патронаж Пловдив и представители в градовете Мездра – Проект „Северозапад“, Русе – Каритас Русе, Варна – Център за настаняване от семеен тип към Социална асоциация „Св. Андрей“, Бургас – Домашен социален патронаж Бургас и София – Фондация „Светът на Мария“.

Вашият коментар