Свързани, но разделени. Дистопия на една реалност

Свързват ли ни технологиите или ни разделят? Способни ли са да контролират живота ни, правейки ни тотално зависими от тях?

Филмите, които сме подбрали, разглеждат все по-назряващите около нас проблеми, извеждайки ги до дистопична крайност, която на моменти буди и смях, и сълзи, но най-вече ни кара да се замислим: трябва ли животът ни да бъде подчинен на един смартфон?

От друга страна, със сигурност има поне едно хубаво нещо на странната 2020-та година – това е, че стоейки затворени в къщите си, имахме време да четем. Затова, ще се включим във 19-то издание на уникалния фестивал на книгата „Пловдив чете“.

В приятната атмосфера на Bee Bop Cafe, ще завъртим рулетката на късото кино около книгата, технологиите и особеностите на човешката природа, когато бъде изолирана по една или друга причина от близките си.

Ще се опитаме да уловим духа на Книгата в късото кино и също да обърнем внимание на актуалните теми, свързани с ефектите на кризата върху менталното ни здраве и отношенията ни с близките ни и как се променят те, когато технолгиите застанат помежду ни.

Водещ ще е главният редактор на Кинематограф.BG Калина Николова, а партньор на събитието е издателство „Жанет45“.

Събитието е част от фестивала „Пловдив чете“ и е с начало 21.00 часа.

За автора

Вашият коментар