УХТ започва учебната година присъствено

Университетът по хранителни технологии се утвърди като най-авторитетната школа за подготовка на професионалисти в сферата на хранителната наука и технологии през своята 68-годишна история. Това каза в приветствието си по повод официалното откриване на новата академична година ректорът проф. д-р Пламен Моллов и  се обърна  с „Добре дошли“  към  първокурсниците.

Основното предимство на нашите студенти е успешната им реализация на пазара на труда, което се дължи на високото ниво на преподаване в университета и умелото съчетаване на атрактивни специалности, разработени чрез умело съчетаване на дългогодишни традиции, креативност и новаторство. Според Моллов всичко това дава самочувствие на академичната общност като образователен лидер в сферата на хранителните технологии и увери студентите, че знанията, които ще получат в УХТ, времето и усилията, които положат, ще се превърнат в най-ценния им житейски капитал.

Днес всички студенти започват обучението  присъствено. Ръководството на университета е в готовност веднага да премине към работа в електронна среда на обучение при разрастване на заболеваемостта от COVID-19. Проявявайки загриженост за здравето на учащите в УХТ, на всеки първокурсник и тази година бе осигурен персонален таблет за ползване през целия период на обучение.

Ректорът връчи студентските книжки и таблетите на 7-те първокурсници, приети с максимален бал:

Асен Гечев – специалност „Компютърни системи и технологии“; Елия Ерменкова – специалност „Технология на виното и пивото“; Исабела Михайлова – специалност „Анализ, контрол и екология на храните“; Лидия Георгиева – „Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти“; Момчил Иванов – специалност „Биотехнологии“; Никол Караганова – специалност „Храни, хранене и диететика“; Силвия Лесова – специалност „Технология и качество на храни“

За автора

Вашият коментар