В Бургас ще празнуват Никулден онлайн

3000 порции от традиционния за Бургас рибен курбан и печена риба ще бъдат раздадени на лекарите, медицинския персонал, болните пациенти и социалните центрове от името на всички бургазлии.

Традиционното за града празнуване на открито на големия празник ще бъде проведено за първи път онлайн. Това решение е взето на база ситуацията с пандемията от коронавирус.

Кметът на града Димитър Николов е разпоредил спестените средства от отменените прояви за Никулден, Коледа и Нова година да бъдат пренасочени за закупуването на медицинска техника и предпазни средства за лекарите и здравната система в града.

Идеята за празнуването на Никулден онлайн е дошла от граждани, участвали в анкета на бургаската община, която е харесала и одобрила идеята.

Всички традиционни събития ще се състоят онлайн, като това включва както празничната литургия и освещаването на Никулденската трапеза, така и празничния концерт и запалването на Коледните светлини в града.

През целия празничен ден бургазлии ще могат да следят всички събития онлайн на интернет страницата и социалните платформи на общината.

По време на излъчването ще бъдат показвани и множество поздравления на видни бургазлии към съгражданите им, а традиционната за празнуващите имен ден обща снимка също няма да отпадне, а ще се състои онлайн.

За целта всеки един от имениците ще трябва да изпратя своя снимка на e-mail:media@burgas.bg до 1 декември, като по-късно всички фотографии ще бъдат събрани и обработени в общ дигитален албум, копие от което ще получи всеки от участниците.

Бургазлии ще имат възможността и за личен 20-секунден  видео поздрав, който трябва да изпратят на e-mail:media@burgas.bg до 1 декември.

Вашият коментар