Връщат учениците в клас, отварят фитнеси и молове

На работно съвещание, свикано от премиера в Министерски съвет, по препоръка на Националния оперативен щаб бе предложено постепенно разхлабване на противоепидемичните мерки в страната.

Така от 4 февруари учениците от 5 до 12 клас ще се завърнат в класните стаи, а от началото на февруари ще могат да отворят врати залите за спорт, фитнес, танци и културни мероприятия, както и търговските обекти в МОЛ-овете.

Предложеното е на база данните от последните две седмици, показващи, че заболеваемостта в България към момента е под 100 на 100 000 души. Към момента страната ни е и една от четирите европейски държави, които са извън червената зона на разпространение на заразата.

На съвещанието стана ясно, че министърът на здравеопазването ще проведе срещи с представителите на развлекателния бизнес – заведения, ресторанти и нощни клубове, за да бъдат обсъдени възможностите и начините за рестарт на дейността им.

От НОЩ припомниха, че трябва да се действа умно, тъй като в България вече е регистриран новият щам на коронавируса и ситуацията ще бъде следена внимателно.

Вашият коментар